Volop zeilplezier in 2013!

Allereerst voor iedereen natuurlijk een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst met heel veel gezondheid en natuurlijk veel zeilplezier.

DSC04815

De Astrid op de Golf van Biskaje

De reis van Benicarlo Spanje naar Vlissingen Nederland is geweldig verlopen. Een goede wind uit de goede richting heeft ons in een record tijd via de Biskaje naar onze thuishaven geblazen. Voor ons en ook voor de Astrid is het weer wennen aan het koude en natte weer hier in Nederland.  Natuurlijk is het fijn om weer in onze vertrouwde thuishaven Vlissingen te liggen, alwaar we weer als vanouds een warm welkom zijn geheten. We zijn wel een stukje verhuisd, van de Piet Hein Kade naar onze nieuwe plaats in de Dokkershaven bij het Scheldekwartier waar we op dit moment in gezelschap zijn van de oude loodsboot Markab en natuurlijk de oude weer werkende Scheldekraan, die ons hand en spandiensten wil verlenen bij het onderhoud in het wand. Hier gaan we weer het nodige onderhoud doen zoals schilderwerk lopend en staand wand controleren en alle voorkomende werkzaamheden die weer nodig zijn voor een veilige vaart in 2013. Wat we ook aan het organiseren zijn is dat de Astrid de primeur krijgt om als eerste schip weer te dokken in het net gerestaureerde dokje van Perry. Er moeten nog een klein aantal dingen gerealiseerd worden aan het dok en dan is het zover, dan gaat de Astrid droog in het vernieuwde dokje. We hopen natuurlijk op veel belangstelling en nodigen dan ook iedereen uit om deze primeur bij te wonen. Volg nadere informatie op onze website en facebook.

Op dit moment zijn we natuurlijk ook volop bezig met het nieuwe programma voor 2013.Het ziet er weer veelbelovend uit met voor ieder wat wils van Tall Ship Races tot dagtochten en alles wat daar tussen zit. Zie hiervoor ook ons vaarprogramma op de website.

Wij hebben weer zin in het nieuwe jaar en we hopen u ook weer te mogen ontmoeten voor een van onze fantastische onvergetelijke tochten op zee.

Pieter en Ineke de Kam