Uitrusting

Interieur en Indeling

Het is schip beschikt over 12 sfeervol ingerichte tweepersoonshutten. Iedere hut is voorzien van een wastafel met koud en warm stromend water. De (gemeenschappelijke) sanitaire voorzieningen zijn zeer ruim, met 4 douches en 4 toiletten. Bovendeks bevind zich de warme, maritiem ingerichte salon met bar, welke volop ruimte biedt voor gemeenschappelijke activiteiten. De kombuis is volledig ingesteld om de tochten optimaal te voorzien van catering.

De Kombuis

De Astrid is met haar kombuis volledig ingesteld om tochten optimaal te voorzien van catering die zoals u wenst niet onder doet voor een sterren restaurant.

Inrichting van de Kombuis:

  • 6-pits gasfornuis met oven
  • Spoelmachine
  • 1000 liter koelkast
  • 1000 liter vriezer
  •  Kommaliewant

Tuigage

Het vierkante tuig van de Astrid is het meest veilige tuig. Klapgijpen zijn onmogelijk en reven is een zeil wegtrekken. Natuurlijk moet er wel gelet worden op de grote krachten die er op het tuig werken, eenieder dient altijd behoedzaam te werk gaan. Veiligheid staat op ieder zeeschip hoog in het vaandel. Dit heeft te maken met het feit dat een schip op zee in geval van nood grotendeels op zichzelf is aangewezen. Samenwerking, organisatie en verantwoordelijkheid zijn de belangrijkste elementen in het bedienen van het tuig en het varen van het schip. Je hebt elkaar nodig, in de mast, aan dek of in de kombuis, zwaar weer of volslagen blakte, op een dwarsgetuigd schip ontstaan vriendschappen voor het leven. Hoog aan de wind gaat ze echter niet (tot 55 graden). Het vierkante tuig stamt uit de tijd dat schepen onder zeil de wereldzeeën bevoeren, met de passaatwinden mee de oceaan over.